Švedska obeležava 30 godina od ubistva Olofa Palmea

Građani Švedske obeležavaju 30. godišnjicu ubistva premijera Olofa Palmea, koje je šokiralo tu zemlju, a nije rešeno ni do dan danas.

U okviru obeležavanja godišnjice, aktuelni premijer Stefan Lofven položio je venac na grobu ubijenog premijera, a u kulturnom centru u Stokholmu večeras će biti održan specijalni memorijalni program, prenela je agencija AP.

Građani polažu cveće na mestu ubistva u centru Stokholma, gde je Palme ubijen iz vatrenog oružja dok je jedne kasne subotnje noći 1986. napuštao bioskop u društvu supruge.

Lokalni mediji su puni priča o životu i političkoj karijeri jednog od najharizmatičnijih švedskih lidera.

Policija je ponovo apelovala na građane da prijave moguće nove tragove koji bi omogućili da se razreši ovo ubistvo, oko kojeg se ispredaju različite teorije zavere.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара