Читај ми!

Na letu patrijarha Kirila izbegnuta nesreća

Let patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila za Antarktik pre nekoliko dana umalo se nije tragično završio kada je pukao prvi zaštitni sloj prednjeg stakla aviona na visini od 9.000 metara, što je moglo da dovede do dekompresije kabine.

Patrijarh Kiril je nekoliko dana nakon incidenta ispričao se avion nalazio na visini od 9.000 metara u trenutku nesreće i da bi na takvoj visini imali malo šanse da stignu do kopna u slučaju dekompresije.

"Prednje staklo se sastoji iz dva sloja, a prvi sloj koji trpi najveći pritisak se razleteo u param parčad. Pilot je prokomentarisao da je u pitanju veoma opasna situacija, te da je neophodno hitno se vratiti kako bi se zamenio avion. Ja sam se naravno složio i predložio da leti na visini od 4.000 metara kako bi u slučaju dekompresije svi u avionu ostali živi", rekao je patrijarh, prenosi Sputnjik.

Dodao je da nije mogao da otkaže svoju posetu Antarktiku, uprkos tome što je let bio veoma rizičan.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво