Na letu patrijarha Kirila izbegnuta nesreća

Let patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila za Antarktik pre nekoliko dana umalo se nije tragično završio kada je pukao prvi zaštitni sloj prednjeg stakla aviona na visini od 9.000 metara, što je moglo da dovede do dekompresije kabine.

Patrijarh Kiril je nekoliko dana nakon incidenta ispričao se avion nalazio na visini od 9.000 metara u trenutku nesreće i da bi na takvoj visini imali malo šanse da stignu do kopna u slučaju dekompresije.

"Prednje staklo se sastoji iz dva sloja, a prvi sloj koji trpi najveći pritisak se razleteo u param parčad. Pilot je prokomentarisao da je u pitanju veoma opasna situacija, te da je neophodno hitno se vratiti kako bi se zamenio avion. Ja sam se naravno složio i predložio da leti na visini od 4.000 metara kako bi u slučaju dekompresije svi u avionu ostali živi", rekao je patrijarh, prenosi Sputnjik.

Dodao je da nije mogao da otkaže svoju posetu Antarktiku, uprkos tome što je let bio veoma rizičan.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 21. feb 2016, 19:24)
anonymous [neregistrovani]

Antartik

Kazu neki da je antartik rub zemlje, ustvari okruzen svom duzinom oko ivice zemlje. jel doso do ruba i sta ima iza tj dalje?

(nedelja, 21. feb 2016, 18:13)
anNenad [neregistrovani]

Patrijahov Let

Kazu da kada dodje do takve situacije treba avion spustiti na nizu visinu jer je i pritisak manji.Poznat je slucaj da je Americki putnicki avion leteo iz Koreje za LA i otvorio se krov ,neki su poginuli ali vecina je ziva stigla na odrediste jer je pilot vozio na 3000m.

(nedelja, 21. feb 2016, 17:34)
anonymous [neregistrovani]

Nije jadan

Pilot je predlozio, a patrijarh se slozio da lete na 4000 metara.

(nedelja, 21. feb 2016, 16:59)
anonymous [neregistrovani]

glupost


Jadan je taj pilot kome patrijarh ,koji pojma nema sa letenjem i avionima ,predaze sta da radi u takvoj situaciji.