Džeb Buš se povukao iz izborne trke

Na unutarstranačkim izborima u Nevadi, kandidat demokrata Hilari Klinton odnela je tesnu pobedu nad Bernijem Sandersom. Donald Tramp je u Južnoj Karolini osvojio najviše glasova među republikanskim kandidatima. Međutim, vest večeri je povlačenje bivšeg guvernera Floride Džeba Buša iz izborne trke.

Donald Tramp ubedljivo je pobedio svoje protivkandidate u Južnoj Karolini osvojivši 33 odsto glasova, gotovo 10 procenata više od drugoplasiranih.

"Brojni analičari rekli su da ako nekolicina kandidata odustane, njihovi glasovi će otići nekom drugom i taj neko će se izjednačiti sa Trampom. To su, ako mogu sakrastično da kažem, genijalci. Oni ne shvataju da ću ja, ako neko od kandidata odustane, takođe dobiti veliki broj glasova, pošto se glasovi ne sabiraju", rekao je Tramp.

Govereći to, iako nije pomenuo njegove ime, Tramp je mislio na noćašnje povlačenje bivšeg guvernera Floride Džeba Buša iz izbore trke. Iako razočaran ishodom, Buš smatra da je vodio pozitivnu kampanju.

"Ponosan sam na kampanju koju smo vodili a čiji je cilj bio da ujedinimo zemlju i zagovaramo konzervativna rešenja koja će Amerikancima pružiti mogućnost da se podignu i dostignu potencijal koji im je Bog podario. Međutim, birači u Ajovi, Nju Hempširu i Južnoj Karolini su rekli svoje, što poštujem i zbog toga večeras obustavljam svoju kampanju", istakao je Buš.

Još uvek je neizvesno ko će od republikanaca osvojiti drugo mesto pošto senatore Marka Rubija i Teda Kruza deli manje od 1.000 glasova.

Kod demokrata nije bilo velikih iznenađenja Hilari Klinton je pobedila Bernija Sendersa u Nevadi sa više od pet procenata 52,7 prema 47,2.

"Istina je da nismo zemlja sa jednim problemom. Potrebno nam je više od plana velike banke, srednjoj klasi je potrebna povišica i potrebno nam je više radnih mesta. Potrebni su nam poslovi koji će ostati u ovoj zemlji i pružiti dostojanstvo radnicima u budućnosti", poručila je Klintonova.

Sledeći unutastrančki izbori, ovoga puta republikanski, održavaju se u utorak u Nevadi, a onda 1. marta sledi takozvani superutorak kada će se glasati u 13 država.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 21. feb 2016, 14:54)
anonymous [neregistrovani]

Bušovi

Dosta više Bušovih. Zbog njih ovde u SAD nema klađenja na sport putem interneta osim ako se ne radi o sajtovima u državi prebivališta.

(nedelja, 21. feb 2016, 13:32)
Pera pisar iz administrativnog odeljenja [neregistrovani]

Svašta

Bistar mali...

(nedelja, 21. feb 2016, 12:31)
Đorđe [neregistrovani]

Gosn Džeb Buš se povukao

Gosn Džeb Buš se povukao. Pa i neka je.
Kada vidite ko vlada Amerikom zemljom velikom odgovor je lak. Dvije familije Klinton i Buš.
Dolari okreću gdje burgija neće.
Da mene ko šta pita ja bih odmah imenovao gosn Bila Gejtsa za Predsjednika Amerike zemlje velike.

(nedelja, 21. feb 2016, 11:15)
anonymous [neregistrovani]

bus

znaci,bus je ispao iz igre,a na red je dosla porodica klinton da vlada amerikom,tako je tamo neko,koji vlada iz senke odlucio.sve se zna.

(nedelja, 21. feb 2016, 10:52)
anonymous [neregistrovani]

Sa tim imenom

nije trebao ni da se pojavljuje