Читај ми!

UN: Angela Merkel je heroj, ostali pali na testu pristojnosti

Angela Merkel je znala da je pitanje izbeglica moralno pitanje i da će doživeti politički napad čiji je rezultat pad njene popularnosti, rekao je specijalni predstavnik generalnog sekretara UN Ban Kimuna za migracije Piter Saderland.

Piter Saderland je rekao da je nemačka kancelarka Angela Merkel heroj i da je zauzela principijelni stav da podrži izbeglice.

Neki evropski lideri su pali na testu ljudske pristojnosti, rekao je Saderland na konferenciji u Ženevi.

"Prema mom mišljenju, Merkelova je heroj. Ona je znala da je to moralno pitanje. Znala je da će doživeti politički napad čiji je rezultat pad njene popularnosti", rekao je Saderland na konferenciji u Ženevi.

Pohvalio je i stav Švedske, ali je rekao da je Evropa svuda uzela relativno mali broj izbeglica, preneo je Rojters.

Neki su rekli da će prihvatiti izbeglice ako su oni hrišćani, rekao je Saderland i zapitao "u kom veku žive? Šta je sa konceptom dostojanstva ljudskog bića i jednakosti".

"Zašto kontinent koji ima više od 500 miliona stanovnika u najprosperitetnijem delu sveta, ne može da prihvati milion ljudi koji preko Mediterana dolaze svake godine i pravedno ih raspodeli?", zapitao je Saderland.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво