Читај ми!

Premijeri Centralne Evrope krajem nedelje o migrantima

Slovački premijer Robert Fico najavio je da će se predsednici vlada centralnoevropskih zemalja, okupljenih u Višegradskoj četvorci, sastati krajem ove sedmice i razgovarati o migrantskoj krizi.

Robert Fico je rekao da će sastanak biti održan u petak ili u nedelju. Na njemu treba da učestvuju premijeri Češke, Poljske, Slovačke i Mađarske, prenosi Tanjug.

Istovremeno, mađarska agencija MTI, prenela je iz Budimpešte da su se prilikom današnjeg susreta šefovi diplomatije Mađarske i Slovačke, Peter Sijarto i Miroslav Lajčak, saglasili da Višegradska grupa treba da ima koordinisanu poziciju o situaciji s migrantima.

Takođe, oni se ne slažu da evropska strategija treba da bude zasnovana na sistemu kvota.

Slovačka agencija Tasr je prenela izjavu predsednika slovačke vlade da Bratislava neće popustiti i ne želi da prihvati kritike nekih zapadnoevropskih lidera kojima se ne dopada pristup istočnoevropskih zemalja migrantskom pitanju.

"Ukoliko ne počnemo da govorimo istinu o migraciji, nećemo se nikada pomeriti sa jedne tačke", rekao je Fico na konferenciji za novinare posle vanredne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Dodaje da je teško prihvatiti kritike zemalja koje se nisu složile sa pristupom Rumunije i Bugarske Šengenskom prostoru.

Tasr je prenela da je Fico ponovio kategoričko protivljenje uvođenju kvota za smeštaj migranata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво