Читај ми!

Rusija i Francuska se dogovorile o odšteti za "mistrale"

Rusija i Francuska su postigle dogovor o refundiranju neisporučenih francuskih ratnih brodova tipa "mistral", saopštio je Kremlj, javlja ruska agencija "RIA Novosti". Savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Vladimir Kožin kaže da su dve zemlje završile pregovore o vraćanju novca za dva broda, ali ne navodi o kojoj sumi je reč.

Pregovori Rusije i Francuske o raskidu ugovora o isporuci dva nosača helikoptera klase "mistral" su završeni, saopšteno je iz kabineta predsednika Rusije Vladimira Putina, prenosi Fonet

Rusija i Francuska su se dogovorile o uslovima nagodbe povodom ugovora o isporuci dva nosača helikoptera klase "mistral" Rusiji, koju je Pariz stopirao, saopštio je zvaničnik Kremlja, prenosi Sputnjik.

Razgovori su završeni i dogovoreni su rokovi i suma koju će Pariz vratiti Moskvi.

"Nadam se da će sporazum o raskidu ugovora uskoro biti potpisan i tada ćemo saopštiti sumu koju će nam Francuska isplatiti", rekao je savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Vladimir Kožin.

Ranije su mediji objavili da je Pariz spreman da vrati oko 800 miliona evra Rusiji, dok je Moskva insistirala na sumi od 1,1 milijardu evra.

Rusija i Francuska su 2011. godine potpisale ugovor vredan 1,3 milijarde dolara za dva broda klase "mistral". Prvi brod trebalo je da bude isporučen u novembru 2014. godine, ali je Pariz isporuku odložio zbog navodne umešanosti Moskve u krizu u Ukrajini.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво