Читај ми!

Putin: Dijalog sa SAD ključ za stabilnost u svetu

Vladimir Putin ocenio je da odnosi između Rusije i SAD predstavljaju ključ za stabilnost u celom svetu. Ruski predsednik poziva na dijalog zasnovan na jednakosti i poštovanju.

Odnosi Rusije i SAD predstavljaju ključni faktor za stabilnost i bezbednost u svetu, uprkos trenutnim nesuglasicama, rekao je Vladimir Putin u poruci upućenoj američkom kolegi Baraku Obami povodom 4. jula, državnog praznika SAD – Dana nezavisnosti.

"Rusija i SAD su u stanju da pronađu rešenja za najsloženije međunarodne probleme i da se na efikasan način suoče sa svim pretnjama i izazovima u svetu", navodi se u Putinovoj poruci, koju je objavio Kremlj, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, sve se može postići dijalogom na pricipima jednakosti i uzajamnog poštovanja u interesu svih.

Rusija i SAD su u sporu uglavnom zbog krize u Ukrajini. Rusija optužuje SAD da je izvršila pritisak na Evropsku uniju da uvede sankcije Rusiji, dok SAD optužuju Rusiju da naoružava proruske pobunjenike na istoku Ukrajine i potpiruje građanski rat u toj zemlji.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво