Tusk: EU ne može da primi sve migrante

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da Evropska unija ne može da primi sve migrante koji doplove do njenih obala i da će morati da osmisli novu politiku njihovog odvraćanja kako bi se rešio taj problem.

"Ja sam realističan i mislim da pre svega moramo da osmislimo novu politiku odvraćanja migranata, odnosno politiku njihovog slanja nazad kući", rekao je Donald Tusk u intervjuu za poljski list "Polska tajms", a preneo je Rojters.

"Na odgovoran način možemo da govorimo o prihvatu samo jednog ograničenog broja migranata. Oni koji kažu 'hajde da otvorimo širom vrata' su cinični, pošto znaju da to nije moguće", istakao je predsednik Evropskog saveta, prenosi Tanjug.

Niz brodoloma u Sredozemnom moru, u kojima su se utopile stotine mogranata sa severa Afrike kad su u prenatrpanim i nebezbednim brodovima pokušali da dođu do evropske obale, usmerile su međunarodnu pažnju na pitanje migracije u Evropi.

Evropska komisija planira da do kraja godine uvede mere kako bi obezbedila da se teret prihvata migranata pravedno raspodeli među članicama EU, a među merama će biti uvođenje obavezujuće kvote za prihvat izbeglica, bazirane na ekonomskom stanju i broju stanovnika članice.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво