Kijev: Tokom noći u Ukrajinu ušlo 50 tenkova iz Rusije

Oko 50 tenkova i druga teška mašinerija ušli su noćas na ukrajinsku teritoriju iz pravca Rusije, dok je u Minsku trajao sastanak o Ukrajini, izjavio je portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko.

Portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko rekao je na konferenciji za novinare da je oko 50 tenkova, 40 raketnih bacala tipa "grad", "uragan" i "smerč," i isto toliko oklopnih vozila prešlo rusko-ukrajinku granicu na prelazu Izvarine u oblasti Lugansk, prenosi Beta.

Prema podacima sa terena, 14 civila i dva vojnika poginuli su u poslednja 24 časa na istoku Ukrajine.

"U borbama i vazdušnim napadima Ukrajina je izgubila dva vojnika a 21 je povređen", rekao je portparol vojske Vladislav Seleznjov.

U Donjecku je poginuluo sedam civila a 14 ih je povređeno, četiri civila stradala su u Lugansku, dok su u bombardovanju u Avdivki poginile tri osobe, saopštile su lokalne vlasti.

U Minsku je postignut dogovor o prekidu vatre i o povlačenju teškog naoružanja duž cele linije fronta u Ukrajini.

Dogovor bi trebalo da stupi na snagu u nedelju, 15. februara.

 

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво