Читај ми!

Damask: Teroristi slobodno prelaze tursku granicu

Nakon što su turske vlasti saopštile da je osumnjičena saučesnica francuskih terorista Ajat Bumedijen još pre napada u Parizu prvo doputovala u Tursku, a zatim ušla u Siriju, Damask je optužio Ankaru da dopustila teroristima da slobodno prelaze granicu.

Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je Turska pomogla teroristima koji su "prolivali krv Sirijaca i nevinih ljudi širom sveta" i pozvalo međunarodnu zajednicu da "zaustavi destruktivnu tursku politiku", javlja AP, prenosi Tanjug.

Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu je ranije danas izjavio da je Bumedijen, nevenčana supruga napadača na jevrejski supermarket u Parizu Amedija Kulibalija, koji je ubio četvoro talaca, prvo 2. januara stigla u Tursku iz Madrida, a zatim 8. januara, dan nakon krvavog napada na redakciju satiričkog nedeljnika "SSarli ebdoa", prešla u Siriju.

Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je da Tursku ne treba kriviti zbog toga što je Bumedijen uspela neometano da pređe tursko-sirijsku granicu.

"Da bi zabranile osumnjičenima da putuju, turske vlasti prvo moraju da dobiju informacije o tim osumnjičenima", rekao je Davutoglu na konferenciji za štampu u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Angela je dodao da je Turska dosad deportovala između 1.500 i 2.000 stranih državljana čija se imena nalaze na "crnoj listi" svetskih obaveštajnih agencija, na kojoj se nalazi oko 7.000 ljudi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво