Читај ми!

Kremlj: Poštovanje izbora ne znači priznavanje

Zvaničan stav Rusije prema nedavnim izborima u samoproklamovanim narodnim republikama u Donjecku i Lugansku je da ih "poštuje", što ne znači da ih "priznaje", izjavio je savetnik ruskog predsednika Juri Ušakov.

Ušakov je rekao da je stav Moskve izražen u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova u kojem je namerno iskorišćena reč "poštuje", prenela je agencija RIA Novosti.

Upitan da li se reči "poštovati" i "priznati" mogu podjednako iskoristiti za izbore na istoku Ukrajine, Ušakov je rekao da su to "različite reči".

Zapadni lideri su tražili od ruskog predsednika Vladimira Putina da ne prizna te izbore, za koje smatraju da predstavljaju kršenje jedinstva Ukrajine i sporazum o primirju.

Ukrajina je juče uvela pasošku kontrolu ka istočnom delu zemlje pod kontrolom pobunjenika.

Ta odluka je doneta dan posle najave Kijeva o obustavi socijalnih davanja za istok Ukrajine.

Vlasti u Kijevu su zauzele oštriji stav posle nedeljih izbora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво