Читај ми!

Mirovnjaci se povlače sa Golanske visoravni

Zbog eskalacije sukoba sirijskih vladinih snaga i pobunjenika, UN povukao na stotine pripadnika mirovnih snaga sa mnogih položaja na Golanskoj visoravni.

Zamenik portparola Ujedinjenih nacija Farhan Hak je rekao agenciji AP da misli da nisu svi položaji napušteni, a mirovnjaci su se povukli na izraelsku stranu granice, prenosi Tanjug.

Kako je navela agencija AFP, povučeno je na stotine pripadnika mirovnih snaga UN.

Ukupno 1.200 mirovnjaka patrolira tampon zonom između Sirije i Izraela od 1974. godine, godinu posle okončanja arapsko-izraelskog rata.

Agencije podsećaju da je prošle nedelje oslobođeno 45 pripadnika mirovne misije UN na Fidžiju, koje su kao taoce držali pripadnici terorističke sirijske grupe Nusra front.

Mirovnjaci su oteti dve nedelje ranije na Golanskoj visoravni.

Mirovna misija na Golanskoj visoravni u poslednje vreme bila je često meta oružanih sukoba i uzimanja plavih šlemova kao taoce.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво