Pogođena rezidencija ambasadora Srbije u Tripoliju

Rezidencija ambasadora Srbije u Tripoliju Olivera Potežice pogođena je jednim projektilom, a na sreću, nije bilo žrtava niti povređenih, piše "Politika".

U rezidenciji se, prema nezvaničnim informacijama, nalazio samo jedan radnik koji vodi računa o tom objektu.

Politika prenosi libijske elektronske medije koji navode da se projektil zario u tank za vodu od armiranog betona, koji se nalazi na krovu objekta.

Pričinjena je materijalna šteta i vidljivi su tragovi gelera, a u dvorištu komadi odlomljenog betona i crepova.

Svi službenici Ambasade Srbije su bezbedni i nastavljaju svakodnevne aktivnosti, piše Politika.

Libijski mediji su preneli izjave građana koji žive u blizini da rezidencija ambasadora Srbije verovatno nije namerno gađana jer je u to vreme nasumice ispaljen veći broj projektila iz pravca aerodromskog puta na druge delove grada.

U izveštajima libijskih medija ukazuje se da su ambasade i diplomatska predstavništva u Tripoliju sve češće mete napada. Juče je u okolini tog grada pucano na konvoj vozila britanske ambasade koji se kretao ka tuniskoj granici. Ambasada Britanije smanjila je broj svojih službenika, a britanskim državljanima je preporučeno da napuste tu državu.

U subotu je iz Tripolija evakuisano osoblje ambasade SAD.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво