Читај ми!

Alžir, stradali vojnici u zasedi islamista

U obračunu sa islamskim ekstremistima na istoku Alžira pogunulo je 11 vojnika, 14 je ranjeno, a poginuo je i jedan ekstremista, javlja AFP.

U zasedi islamskih ekstremista na istoku Alžira poginulo je 11 alžirskih vojnika, 14 je ranjeno, a usmrćen je i jedan napadač, javio je AFP pozivajući se na bezbednosne izvore.

Napad se dogodio iza ponoći kada su se vojnici vraćali sa jednog zadatka u kasarnu.

Napadači su postavili zasedu na glavnom putu koji povezuje dva sela u planinskoj oblasti u kojoj su ekstremisti bili aktivni i borili se protiv vojske u građanskom ratu 90-tih godina prošlog veka.

Ogranak Al-Kaide takođe je aktivan na istoku zemlje. Prošle sedmice, vojska je ubila dvojicu terorista, u blizini sela Kuku, u istoj oblasti gde je i grad Ibudraren.

Današnji napad počinjen je nakon što je predsednik Abdelaziz Buteflika u četvrtak osvojio četvrti mandat na izborima koje je obeležila mala izlasnost glasača i optužbe za prevaru.

Neke opozicione partije su bojkotovale izbore, dok su ih druge proglasile neregularnim.

Nezadovoljstvo Buteflikom najveće je u Kabiliji gde je u četvrtak u sukobima policije i mladih koji su ometali izbore, povređeno oko 70 ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво