Олујно невреме у Београду и Србији током ноћи, у среду осетан пад температуре

Невреме које се приближава Србији долази из Румуније и Мађарске а метеоролози најављују олујни ветар и обимне падавине. На снази је наранџасти метеоаларм што значи да је могуће да олуја изазове материјалну штету али и опасност за људе на отвореном, поручују из Радарског центра РХМЗ.

Комуналне и спасилачке екипе у региону имале су пуне руке посла а у Београду дежурају екипе из комуналних служби.

Мирјана Гулан из Радарског центра РХМЗ каже да је невреме из Хрватске већ стигло до Сомбора али да се премешта даље према Мађарској и неће захватити јужније делове Србије.

Београђани могу да буду мирни у наредним сатима али се касније током вечери и ноћи очекују пљускови и грмљавина праћени јачим ветром.

Пљускови ће се наставити и током сутрашњег дана када нас очекује и осетно хладније време и за десетак степени.

"Последице продирања хладног фронта осетићемо током сутрашњег дана када су могући локални пљускови посебно на југу Србије где се очекује и до 50 литара кише по метру квадратном", рекла је за РТС Мирјана Гулан из Радарског центра. 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић каже да су могуће веће количине падавина у појединим деловима града али да то није нешто што може да изазове проблеме нашим комуналним службама.

"На снази је наранџасти метеоаларм али је прогноза за Београд у међувремену коригована и поред обимнијих падавина и ветра не очекујемо веће проблеме", рекао је Весић.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво