Временска прогноза - 14. август

Стиже освежење које смо прижељкивали. Ујутру на северозападу земље, а током дана и у осталим крајевима очекују се киша, пљускови с грмљавином, а могућа је и појава града. Локално се очекују и обилније падавине. Биће свежије него претходних дана, температура до 34 степена. У Београду облачно са падавинама и осетно свежије, до 23 степена.

 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

 

13.08.2019. Уторак Сунчано и веома топло са највишом температуром од 32 на северозападу до 38 степени на југоистоку. Ветар слаб и умерен, на југу Баната повремено и јак, јужни и југоисточни, у скретању на северни и северозападни. Током ноћи наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином захватиће северозападне крајеве. Упозорење: Tmax ≥ 35 степени, вероватноћа 90%. Локална појава грмљавина са или без падавина, вероватноћа 80%.

14.08.2019. Среда Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и осетним падом температуре са северозапада, током дана прошириће се на целу земљу. Локално се очекују и обилни пљускови (20 до 30 литара за кратак временски период, понегде и више), град и олујни ветар у зони пљуска. Ветар слаб и умерен, на планинама и истоку повремено и јак, северозападни. Најнижа температура од 16 до 21, а највиша од 21 на северозападу и западу до 34 степена на југоистоку. Упозорење: Количина падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3h, 80%. Локална појава грмљавина са градом, вероватноћа 80%. Tmax ≥ 32 степена, вероватноћа 80%.

15.08.2019. Четвртак Променљиво облачно, изнад већег дела суво, само се на југу и истоку очекујуе понегде киша и краткотрајни пљускови са грмљавином. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 13 до 17, а највиша од 23 до 26 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са или без падавина, вероватноћа 90%.

16.08.2019. Петак Претежно сунчано. Само у северним крајевима после подне уз повећање облачности могућа краткотрајна киша. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 11 до 15, а највиша од 24 до 27 степени.

17.08.2019. Субота Претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 11 до 15, а највиша од 25 до 28 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 18.08.2019. до 22.08.2019.)
Претежно сунчано са температуром око и мало изнад просечних вредности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво