У недељу до осам степени, упозорење на топљење снега и олујни ветар

Температуре у Србији од сутра знатно изнад нуле. РХМЗ прогнозира појачан ветар, који ће у ноћи између недеље и понедељка постати олујни. Упозорава на интензивно отопљавање снега од понедељка.

У Србији би сутра могло да буде знатно мање снега. Оно што није очишћено, истопиће температура, која ће наредних дана бити знатно изнад нуле.

Ујутро ће бити мраз, магла и ниска облачност. Током дана топлије уз делимично разведравање. Јутарња температура од -10 до -1, а највиша до 8 степени.

У планинским пределима и у кошавском подручју, сутра после подне се очекује појачан јужни и југоисточни ветар, а у ноћи између недеље понедељка, и у понедељак, постаће јак и олујни, на југу Баната са ударима преко 24 метара у секунди.

Републички хидрометеоролошки завод упозорава да ће пораст температуре, јак ветар и краткотрајна киша у понедељак интензивирати топљење снежног покривача у нижим пределима, док се на високим планинама очекују мећава и снежни наноси.

Такође, РХМЗ упозорава да се у понедељак на подручју Тимочке крајине очекује повремена киша која ће се ледити на тлу.

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да ове зиме има више снега него претходне.

Очекује да ће снега бити и у фебруару, али мање него овог месеца.

Због обилних снежних падавина у целој земљи на снази је жути метео-аларм, а саобраћај је успорен и отежан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара