Лето ће бити натпросечно топло, са честим пљусковима

У Србији ће овог лета време највероватније бити натпросечно топло са средњом температуром око 25 степени, што је изнад просека, али и пропраћено честим пљусковима, изјавио је метеоролог Недељко Тодоровић.

Недељко Тодоровић је за Танјуг рекао да је лето ове године почело раније него што је уобичајено, јер смо већ крајем априла имали праве летње температуре од 30 степени.

"Натпросечно топло било је и током маја, а у наредних 10 до 15 дана максималне температуре ће бити од 27 до 32 степена Целзијуса", истакао је Недељко Тодоровић и појаснио да у појединим данима, као што су осми и девети јун, максимална температура може да буде и до 34 степена.

Додаје да ће време бити променљиво.

"За све те дане карактеристично је променљиво време, што значи да је уобичајено да по подне и увече, па чак и ноћу, буде локалних краткотрајних пљускова са грмљавином при чему понегде може доћи и до појаве града", навео је Тодоровић и појаснио да је то све примерено јуну, као првом летњем месецу.

Додаје да ће се топло и спарно време наставити и током јула и истиче да у односу на екстремно топла и сушна лета 2012. и 2017. године, ово лето неће бити екстремно, али ће највероватније бити натпросечно топло са средњом температуром око 25 степени, што је изнад просека.

"За разлику од лета 2012. и прошле године, ово лето ће бити пропраћено и нешто чешћом појавом пљускова", додао је Тодоровић.

Када је реч о броју дана са температурама од 35 и више степени, прецизирао је да је 2012. таквих дана у Београду, а слична ситуација је била и у већини места у Србији, било 25, 2017. године 26, док ће их овог лета највероватније бити мање – десетак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво