Упозорење РХМЗ-а због наглог пада температуре и снега

РХМЗ је издао упозорење на пад температуре и снег, наводећи да ће од недеље температуре у Србији бити ниже и за 15 степени, уз формирање снежног покривача.

Упозорење се односи на период од 18. до 23. марта. Према изгледима времена за седам дана, до 24. марта, током целог периода биће хладно, у јутарњим сатима слаб мраз.

Према прогнози, од недеље ће бити хладније за 10 до 15 степени. Дневна температура биће знатно испод просека, у већини места од -2 до 2 степена Целзијуса.

У недељу увече и током ноћи на северу и западу, а од понедељка и у осталим крајевима, падаће снег уз формирање снежног покривача.

У Србији ће сутра бити умерено и потпуно облачно, местимично са кишом, после подне и увече и локалним пљусковима са грмљавином.

Само ће у централним и југоисточним крајевима већи део дана бити суво са периодима сунчаног времена.

Ветар ће бити слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју местимично јак, а на југу Баната и на планинама и са ударима олујне јачине, на северу Војводине умерен и јак североисточни.

Јутарња температура од 5 до 10 степени, највиша дневна од 10 на северу до 23 степена на југу.

И у Београду ће сутра бити претежно облачно, повремено са кишом, после подне и увече и краткотрајним пљусковима. Ветар ће бити умерен, повремено и јак, југоисточни. Јутарња температура око 9 степени, највиша дневна око 15 степени Целзијуса.

Дневна температура биће знатно испод просека за ово доба године, у већини места од -2 до 2 степена, осим на југу где ће у недељу и понедељак бити мало топлије.

У недељу се прогнозира облачно време, местимично са кишом, на планинама са снегом. Крајем дана и током ноћи снег се очекује и на северу и западу земље. Затим ће бити облачно са снегом уз формирање мањег снежног покривача, само још у понедељак током дана на југоистоку местимично са кишом.

Крајем овог периода очекује се престанак падавина и пораст температуре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво