Хотел, мит или бачене паре?

Деветоспратни недовршени хотел на Црном врху недалеко од Бора, већ 11 година сведочи о пропадању новца пореских обвезника. Пре годину дана најављено је да ће градњу наставити руски партнери.

На Црном Врху, тридесетак километара од Бора, већ 11 година, недовршени град-хотел на 14 хектара сведочи о пропадању новца пореских обвезника. У тај посао уложено је 65 милиона долара, а сувласници хотела су НИС, Електопривреда, Србијашуме, Рударско-топионичарски басен и општине Бор и Жагубица.

О хотелу Јелен данас брину једино чувари. "До сад смо били ефикасни спречили смо неколико крађа, кад су лопови покушали да скину бакар са крова на енергани и техничкој бази", каже радник обезбеђења Енергопројекта.

За пројекат који има резиденцију, апартмане, виле, тржни центар, топлану и деветоспратни хотел са готово 400 лежајева, хелидром везују се разне приче. На пример, она да је три године грађен у највећој тајности.

Илија Таникић, председник Општине Бор у време градње хотела, каже да је било улагача који нису желели да се зна, да су у том послу, јер је тада земља била под санкцијама.

"То није објекат таквих димензија да је могао да се држи у тајности, али је чињеница да се око тога није пуно таласало, да се није много ишло у јавност", рекао је Таникић.

Иако један од најмањих сувласника, Општина Бор има највећи интерес да се хотел Јелен заврши.

Драган Жикић актуелни председник Скупштине општине Бор, каже да се очекује да руски, већински власник НИС-а, нађе интерес на Црном Врху и настави изградњу овог туристичког комплекса који за тај крај представља капиталну инвестицију.

У реализацију идеје да ово буде хотел за пословне људе из целе Европе, уложено је 65 милиона долара, а процењује се да је потребно бар још толико да се посао заврши.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво