Читај ми!

Украденa оградa од две тоне

На надвожњаку код села Локошница, на Коридору 10, лопови однели заштитну ограду од поцинкованог гвожђа. Мештани су огорчени јер не знају коме да се обрате да би заштитили надвожњак.

Mештани Локошнице, који су годинама били поносни на свој надвожњак, данас с неверицом гледају место где је некад стајала ограда.

Ограда која је недавно скинута, тачније украдена, тешка преко две тоне, била је направљена од поцинкованог гвожђа које на тржишту има солидну цену.

"Мештани Локошнице не могу да дозволе да се ограда краде. Обратили смо се надлежнима у Београду, а они су нас упутили на инспекторе у Лесковцу",  каже Александар Минић, некадашњи председник месне заједнице Локошница, "али већ двадесет дана нема никакве реакције."

Полиција, међутим, није добила никакву пријаву, па не може да реагује, а РТС-у је инспектор у Министарству за инфраструктуру за Јабланички округ рекао да је за овај надвожњак надлежна локална самоуправа.

И док се не расправи шта је чија надлежност, лопови не седе скрштених руку: преостали делови ограде већ су спремни за транспорт.

Томислав Миленовић каже да лопови то раде ноћу, јер је цео крај неосветљен. Будући да је ограда тешка, добро организована група несметано може да ради ноћу.

Док је време "ненадлежности" за лопове идеалан период, мештани Локошнице и околних села тада су изложени озбиљном безбедносном ризику. Јер не само да овај Надвожњак уопште није осветљен - што би, иначе, било нормално а лоповима свакако отежало посао - него и лампиони на привременој петљи која је изгледа постала трајно решење служе само као украс.

Да би ноћу видели где је искључење за Лесковац, путници морају добро да се потруде.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво