Читај ми!

Врана кућни љубимац

Милица и Драган Миловановић из Чачка нашли су пре два месеца повређену птицу и излечили је. Иако може да лети, врана је, бар за сада, свом јату претпоставила нове пријатеље.

Иако је изгубио своје јато, Гаврa је недавно добио стално пребивалиште. У ширем центру Чачка, за свој дом одабрао је двориште породице Миловановић.

Миловановићи су га пронашли рањеног и спасли га. Гавра се опоравио, може да лети али, бар за сада, не намерава да их напусти.

"Спасли смо га, био је рањен, нога му је била поломљена, и крило", прича Милица Миловановић, "онда смо га завелели видели да је много интересантан. Једноставно, навикли смо се, сви се просто заљубе у њега."

Гавро радије бира друштво људи него јато птица. Милица и Драган су у пензији и дружење са враном за њих је правозадовољство, па му опраштају и разне несташлуке.

"Прави нешто као дете од 5 или 7 година, неке глупости ", каже Драган Миловановић. "Само да се човек смеје, ништа друго. Нико не прође а да не пита, ако га не види ту у дворишту, шта је с Гавром."

А Гавро се одомаћио у чачанском дворишту. Ноћи проводи на високим гранама, дању обилази нове другаре. Свакодневно се игра са комшијским псом, а са мачком из дворишта редовно дели залогаје.

Милица Миловановић каже да се толико зближио с њима, да га сматрају чланом породице. Гавра се навикао на њих и они на њега.

Љубав је очито узајамна. Да ли ће у њиховом дворишту презимити или ће тек на пролеће отићи даље, то не знају. Али, кажу Миловановићи, поштоваће сваки његов избор.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво