Читај ми!

Први фестивал бубњара у Лесковцу

У Лесковцу је синоћ одржан Први фестивал бубњева под називом "Драм дам". Променадном шетњом главном лесковачком улицом учесници су позвали публику да не пропусте несвакидашњи догађај.

Поштоваоци бубњева уживали су синоћ на Фестивалу бубњева у Лесковцу који је први пут организован у нашој земљи.

На једном месту били су врхунски бубњари, свих узраста. Лука је са 13 година најмлађи, а Кокан, како га у Лесковцу сви знају, на крају је шесте деценије и најстарији је учесник.

Најмлађи бубњар Лука Стефановић каже да је почео да свира бубњеве када је имао само три године и да воли тај инструмент.

"Лесковац је расадник добрих музичара, а овај фестивал је показао да има и одличне бубњаре. Доста је младих и то ме највише радује", каже најстарији бубњар Никола Гавриловић Кокан.

Таленат и упорност као и углавном самосталан рад, кажу бубњари, одликују сваког од њих, јер школе за бубњаре нема, а изнад свега је, тврде, и љубав према том инструменту, јер без тога нема ни квалитета.

Петар Радмиловић из Биг бенд РТС-а каже да је потребна воља и разумевање околине, пре свега укућана и комшија док се вежба.

"Кад се нешто воли, успех је загарантован", каже Петар који је био и звезда вечери.

Слуха да се препозна вредност и квалитет је било, али очигледно и храбрости, па отуда Први фестивал бубњара баш у Лесковцу.

Идејни творац Фестивала Саша Ристић каже да је бубањ стуб сваког бенда, јер даје ритам.

"Ово је фестивал ритма којим смо хтели да покажемо да је свирати бубањ уметност као и свирати било који инструмент. То није пуко ударање", каже Ристић.

Пи-ар "Драм дам" фестивала Тања Јовановић каже да су припремили одличан програм са врхунским бубњарима, а жеља им је да већ наредне године Фестивал буде интернационални.

Фестивал је трајао до касно у поноћ, а чули су се ритмови различитих жанрова - џез, етно, рок, па чак и народњака.

Најтеже је почети, кажу бубњари, а сада ће сваки корак бити много лакши на задовољство Лесковчана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво