Читај ми!

Поплава код Новог Пазара

На делу територије града Новог Пазара проглашено је ванредно стање због поплаве која је угрозила више стотина кућа, рекао члан кризног штаба Хајрудин Хајровић. Део града је без воде и струје. Села Трнава, Ћеремиџиница и Шутеновац поплављена после изливања река Трнавице и Лече.

Због обилних падавина јуче после подне, у околини Новог Пазара излиле су се реке Трнавица и Леча.  Према речима члана кризног штаба Хајрудина Хајровића на делу територије града Новог Пазара проглашено је ванредно стање.

Повређених, према речима Хајровића нема, али је угрожен веома густо насељен део града. Део града је без воде и струје. Водостај је до сада прилично опао што је олакшало ситуацију угроженом становништву.

Према његовим речима, нанета је непроцењива материјална штета, коју у овом тренутку није могуће сагледати.

У помоћ су пристигли војска и припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а. Разматра се могућност да поједине породице буду измештене у неки од градских хотела или у објекте војне касарне. Помоћ је понудио и Црвени крст.

Градска управа ће се обратити за помоћ Републици Србији,рекао је Хајровић нагласивши да је Нови Пазар у процесу конституисања јединице за ванредне ситуације опште и специјалне намене.

Због изливања река Трнавице и Лече поплављено је пољопривредно земљиште, неколико стамбених објеката, а реке су однеле три моста и четири аутомобила.

Угрожено више од хиљаду кућа

Поплављена села Трнава, Ћеремиџиница и Шутеновац, а, према речима заменика градоначелника Новог Пазара Вујице Тиосављевића, угрожено је више од хиљаду кућа.

Тиосављевић је рекао да је причињена велика материјална штета, јер је, осим кућа, оштећена комплетна инфраструтура.

Екипе градске управе и полиције су на терену и покушавају да помогну угроженом становништву.

Желимир Тешевић из села Лече код Новог Пазара каже да је набујали поток носио све пред собом, па чак и један ауто, које се зауставио поред ограде куће.

Слична је ситуација и у селу Трнава код Новог Пазара, где су четири стамбена објеката поплављена.  Салих Рашљанин из Трнаве каже да је поплава уништила све у кући у којој живи са супругом, четворо деце и синовцем.

Шеф Оперативног штаба за одбрану од поплава у Новом Пазару Муамер Суљевић каже да се све догодило муњевитом брзином и да је поплава изненадила и екипу Оперативног штаба.

Суљевић наглашава да се таква ситуација није догодила више од педесет година и да тако нешто не памте ни најстарији мештани, који живе поред река Лече и Трнавице.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво