Читај ми!

Врањанци без лекова?

На седници Скупштине града Врања није усвојен програм рада градске Апотеке за 2011. годину, чиме је угрожен рад те здравствене установе. Одборници тражили усаглашавање прихода и расхода и да се смање накнаде за чланове Управног одбора. Још увек се не зна како ће се ситуација одвијати.

Рад Апотеке "Врање" је угрожен, пошто на седници Скупштине града није усвојен програм рада те Апотеке за 2011. годину. Проблем представља и континуирано снабдевање лековима 250 хиљада људи у Пчињском округу.

Пацијенти за сада неће остати без неопходних лекова, јер, према речима надлежних из Апотеке, залиха има на месечном нивоу. Проблематична је дневна набавка лекова.

Иако градска Апотека има средстава за набавку, због неприхватања извештаја, сваки њихов потез је незаконит.

"Одборници траже да Апотека плати трошкове лекова за које јој Филијала фонда у Врању дугује 350 милиона динара, а да након тога размишљамо о исплатама из сопствених прихода. То је стварно неспојиво", каже директорка Апотеке "Врање" Јасмина Арсић.

Око 250 хиљада људи из Пчињског округа набавља лекове у 33 апотеке Апотекарске установе "Врање".

Грађани Врања кажу да је јако неозбиљно довести грађане у ситуацију да немају градску апотеку.

Таква ситуација није створила проблем само пацијентима, већ и запосленима, а посебно новопримљеним радницима.

Горана Крстић је дипломирани фармацеут. Факултет је завршила у Београду прошле године, вратила се и запослила у "Апотеци" у Трговишту.

"Да ли треба сви да останемо у Београду и радимо горе, или да се вратимо и помогнемо да се и овај наш крај развија?", каже Крстићева.

Према речима председника Скупштине града Врања, Слободана Стаменковића, "Апотека" није урадила план како треба.

Одборници су тражили усаглашавање прихода и расхода и да се смање накнаде за чланове Управног одбора. Још увек се не зна како ће се ситуација даље одвијати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво