Дела инспирисана магијом Радана

Сликари из Украјине, Словачке, Русије и Србије учествовали су у овогодишњој мултимедијалној уметничкој колонији у Пролом бањи. Међу њима су били и скулптори уметничке асоцијације "Клуб 9" из Београда, као и студенти Факултета ликовне уметности.

Пролом бања угостила је ових дана седамнаесторо сликара из Украјине, Словачке, Русије и Србије, уз петоро скулптора уметничке асоцијације "Клуб 9" из Београда. 

Јуриј Чернишев, сликар из Русије, каже да је у Куршумлији и Ђавољој Вароши "видео чуда".

"Питам се како је могуће да постоје такве куле и такво камење. Чудио сам се и пуно фотографисао за успомену, али и да покажем породици шта сам видео", каже Чернишев.

Братислав Анђелковић из Вучје одабрао је да прикаже "једну ђавољу рибу која светом плови и говори о овом светском чуду".

Сликарка из Београда Косовка Маринковић-Стошић каже да је у оваквој атмосфери могу да настану прелепа дела.

Међу скулпторима који су учествовали у овогодишњој уметничкој колонији су и студенти Факултета ликовне уметности.

"Урадио сам прву велику скулптуру у простору, што је велики корак за мене. Представио сам портрет жене, као модел савременог човека којег видим као веома тужног", рекао је Богдан Доброта, студент треће године ФЛУ.

Његов колега Никола Матовић истиче да му је велика част што је добио прилику да излаже у оквиру уметничке колоније у Пролом бањи.

"Част ми је што су ме професори изабрали да на неки начин 'донирам' своју личност и да оплеменим овај простор", рекао је Матовић.

Захваљујући мултимедијалној уметничкој колонији, Пролом бања и Ђавоља варош, осим по својим природним лепотама, постају познате и као места где се уметници радо окупљају и стварају инспирисани чаролијом из срца Радана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво