Свађа у алексиначкој скупштини

Од 55 одборника у Скупштини Алексинца 33 мандата припадају владајућој већини коју предводи ДСС. И поред најава опозиције, до смене власти није дошло, а обе стране се међусобно оптужују за трговину мандатима.

Иако је опозиција у Алексинцу коју преводи Демократска странка најављивала да ће на данашњој седници сменити актуелну већину то се није десило.

Опозиција од данас има два одборника више, тако да власт коју предводи ДСС сада од 55 има већину од 33 одборника. И једни и други тврде да се тргује мандатима.

 

Одборник СРС Милован Радовановић тврди да су се њихови поједини одборници жалили да је било притисака и уцена, чак и претњи физичком силом.

У владајућој коалицији у Алексинцу кажу да је то још један покушај да се уведу привремене мере и да су њихови одборници изложени страховитим притисцима.

"Притисци су недопустиви", каже председник општине Алексинац Иван Димић. "У кризним ситуацијама неко то може да искористи за решавање својих нагомиланих проблема и понекад је тешко да човек одоли."

"Ми у опозицији не располажемо буџетским средствима нити контролишемо јавна предузећа", наглашава одборник Демократске странке Милорад Вељковић, "а у протеклих месец и по дана било је свакаквих уцена."

За среду је заказана ванредна седница на којој ће 21 одборник опозиције затражити смену председника скупштине.

Мирослав Стојановић, председник Скупштине Алексинац, не верује да ће бити смењен. "То је још један покушај опструкције рада локалног парламента", тврди Стојановић.

На данашњој седници одборници су разматрали рад јавних предузећа, међу којима и предузећа Комуналне услуге чија су дуговања достигла 10 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво