Прес-витезови Дописничке редакције

На петом ТВ фестивалу минијатура ПРЕС ВИТЕЗ 2010. Дописничкој редакцији Радио-телевизије Србије припале су четири новинарске и једна монтажерска награда.

Златне медаље у категорији информативног програма добиле су Наталија Видић и Славица Јовановић новинарке Дописништва РТС у Ужицу, док је сребрана медаља припала Гордани Мањенчић из шабачког дописништва.

У категорији документарног програма Новица Савић из Пожаревца добио је специјалну повељу, а сребрну медаљу Бранко Станковић, аутор емисије Квадратура круга

Златна плакета за монтажу додељена је Александру Кузељевићу из Ужичког дописништва.

Награде

Наталија Видић пронашла је причу која сведочи о страсти према књигама која "надраста ратове и несреће и саопштава је разумљивим информативним стилом", стоји у образложењу жирија 5. фестивала Прес витез. Јунак награђене приче је Славенко Стојановић који је у ратном Сарајеву спасавао књиге, а када се вратио у родни Мачкат стару брвнару претворио у библиотеку и својих хиљаду и по књига ставио на располагање мештанима, свима који желе да их читају.   

Златну медаљу Наталија дели са колегиницом Славицом Јовановић која је заслужила готово идентичне оцене жирија за "Глумца Мирчету из Правошеве".

Сребрна медаља у категорији информативног програма припала је Гордани Мањенчић из Шапца за "Црвенковиће". "Новинарка је телевизију употребила као племенито средство да мења животе набоље и, користећи вести у низу, пратила је дешавања неколико месеци" - наводи се у образложењу жирија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво