Јавним радовима отплаћују дуг

Док у неким градовима грађанима плене имовину због дуга за комуналне услуге, у Алибунару се дужници ангажују за јавне радове у свом месту и на тај начин отплаћују дуговања.

Јавно комунално предузеће "Универзал" из Алибунара уместо да тужи своје кориснике због неплаћених рачуна и да им плени имовину пронашло је решење које грађанима много више одговара.

Најсиромашнији Алибунарчани више не морају да брину како ће да измире своја дуговања за комуналне услуге. Уместо рачуна добијају позиве за привремене послове на одржавању градског парка, скупљању смећа, чишћењу снега, а помагаће и власницима радњи да уреде зелене површине испред објеката.

Слађана Јанков, Ратомир Цветановић и Милојка Жужинов које смо затекли на послу у парку захвални су челницима општине и директору ЈКП "Универзал", јер је ово, како су рекли, једини начин да измире своја дуговања. Они кажу да немају никаква примања и да их је обрадовала вест да ће на овакав начин моћи да реше бар део својих проблема.

У јавном комуналном предузећу истичу да су свесни да од неких својих суграђана који немају новца за основне потребе не могу очекивати да плаћају рачуне.

"Ми не дозвољавамо нашим суграђанима да направе астрономске дугове. Они који заиста немају никаква примања биће ангажовани код нас на десет до двадесет дана. На тај начин отплатиће своја дуговања", објашњава Лазар Ановић, директор ЈКП "Универзал".

У општинској управи Алибунар кажу да ће на овај начин смањити дуг својих суграђана који више не морају да размишљају о каматама. Председник општине Данијел Кишмартон каже да ниједног тренутка нису размишљали да туже своје суграђане.

"Нашли смо много хуманије решење, јер нема смисла тужити некога ко нема одакле да плати и тако му створити још веће трошкове."

У Алибунару за сад има довољно људи који редовно плаћају рачуне, што је добро, јер не би ваљало да има више оних који би желели да радом на јавним површинама измирују своје обавезе. Да се не би угрозио нормалан рад Јавног комуналног предузећа "Универзал" , направљена је социјална карта и од плаћања рачуна ослобађаће се само најугроженији Алибунарчани.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво