Ентузијазам Светлане Кузмановић

Глумачке свечаности посвећене Жанки Стокић прелазе оквире завичајне манифестације. Та манифестација је понос Рабровчана, као и људи који су је основали.

Позоришне свечаности које се у Раброву одржавају у част великој српској глумици Жанки Стокић одавно су прешли завичајне границе.

 

Мештани села у коме је глумица провела детињство поносни су на ту културну манифестацију, али и захвални људима који су их основали. Најактивнија међу организаторима је Светлана-Цеца Кузмановић.

Са жељом да уради нешто добро и корисно за своје Раброво, Светлана Кузмановић је пре девет година пристала да се придружи групи ентузијаста, како би основали глумачке свечаности посвећене Жанки Стокић.

"Светлана је", истичу њени Рабровчани, "најзаслужнија што су свечаности прерасле у прави позоришни фестивал. Она се одазвала позиву групе ентузијаста и направила тим који је реализовао идеју о глумачким свечаностима".

Било је потребно много упорности и одрицања да би се истрајало у протеклих девет година. "Они све раде волонтерски, не наплаћују никакве трошкове, скупе се када ко има времена", наглашава Светлана Кузмановић, "и увек успеју да обележе манифестацију како доликује."

Главни мотив да се прихвати организаторског посла било је приближавање позоришне уметности младима.

"Идеја је била да се сачува успомена на велику глумицу која је детињство провела у Раброву, али је основни циљ био да се позоришна уметност приближи младима", истиче Светлана, "жеља да се  окупе и квалитетно проводе слободно време."

Ове године Позоришне свечаности "Жанки у част" прослављају десетогодишњицу и посла је много. Светлана Кузмановић има и воље и снаге да се тог посла и прихвати, али још једном истиче да без њених сарадника не би било ни фестивала.
број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 28. феб 2011, 16:27) - Milos [нерегистровани]

Rabrovo

Da li je u pitanju Rabrovo u kojem je crkva sa ikonostasom koji je radio Petar Moler?_