Град Панчево купио куће за породице избегле из Книна

Душан Ђурић, после 24 године избегличког и подстанарског живота, добио је кућу у Банатском Новом Селу, коју му је купио Град Панчево. Осим Ђурића, уговор за нову кућу потписао је и Паја Андић. Купујући сеоска домаћинства Градска управа Панчева збринула је до сада 35 избегличких породица.

Душан Ђурић живи у Банатском Новом Селу од 1995. године, када је избегао из Книна. Станује као подстанар са два сина, братом и мајком и нема стално запослење.

Сада први пут добија своју кућу, захваљујући Градској управи Панчева, која им је купила сеоско домаћинство. Праве се планови за будући, бољи живот.

"Радићу овде мало стоке, мало баште, механику. Мора да се живи, да се крене даље", каже Душан.

"Сада имаш своје и знаш зашто радиш и како ћеш да радиш. Треба адаптирати доста тога, а за почетак је најпотребније средити кухињу и дневни боравак", наводи Милорад Ђурић.

Осим Ђурића, уговор за нову кућу потписао је и Паја Андић, који такође живи са породицом у Банатском Новом Селу.

"Живећемо ту супруга, ја и две ћерке. Кућа је довољна за нас четворо. Треба да се адаптира, али полако ћемо", истиче Паја Андић.

Градска управа Панчева је, решавајући стамбено питање избеглица, до сада купила 35 сеоских домаћинстава.

"Вредност тих кућа је 1.200.000 динара, плус додатак од 200.000 за радове. Осим тога, треба рећи да ускоро почиње и изградња зграде са 40 станова за избеглице", напомиње градски већник Миленко Чучковић. 

У наредном периоду Град Панчево ће обезбедити средства за куповину још 19 кућа за избегла и расељена лица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво