Шта је најважније за дуг и срећан брак

Најстарији брачни пар у Расинском округу Славка и Витомир Стевановић из Мешева код Крушевца ове јесени прослављају 72 године брака. Заједнички живот подразумевао је тежак рад, тешке и лепе тренутке, али увек уз узајамно поштовање и помоћ.

Витомир има 95, а Славка 94 године, још увек се добро сећају и памте сваки детаљ из времена када су се упознали. У то време момци су се после ратовања вратили својим кућама.

"Жене се, а ја се мислим где ћу касним да формирам породицу. По препоруци неке моје родбине они ми предложили њу и она 'ајде да се гледамо тамо у Шавране на сабору", сећа се Витомир Стевановић из Мешева.

После виђења уследила је вербидба, али су само венчање и свадба доведени у питање.

"Пријавимо се у Јабланици, али из Удбе затворе попа уочи свадбе у суботу. Пошаљемо брже у Нупаре мог брата да тамо закаже", наводи Витомир Станојевић.

И ако је брак склопљен у смирај дана под необичним околностима, то није био лош предзнак, напротив.

"У животу човек све претера, али ако се слаже, муж и жена ако се слажу то је све супер, а ако се не слажу не вреди да имају ко зна шта", каже Славка Стевановић из Мешева, а њен супруг Витомир додаје: "Најважнија је толеранција, разумевање, слога, то ти је најважније да поштујемо, да ценимо један другог, да не потцењујемо ничији рад, нити труд."

И то би био рецепт за дуг и срећан брак који траје већ 72 године. Славка и Витомир поносни су на оно што су створили и што имају. Сина, снаху, две унуке и четворо праунучади.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво