Помоћ за лечење трогодишње Петре Ђорђевић из Банатског Новог Села

Трогодишњој Петри Ђорђевић из Банатског Ново Села, која болује од тумора на мозгу, потребан је новац за лечење у Француској. Колеге њене мајке из ОШ „Жарко Зрењанин" организовали су хуманитарни турнир у одбојци, како би помогли прикупљању средстава за девојчицин одлазак на клинику у Паризу.

Како се реагује када неко има проблем показале су ученице основне школе у Банатском Новом Селу. Угостиле су вршњакиње из Владимировца и Панчева и организовале хуманитрни турнир у одбојци. Јер ћерка њихове наставнице оболела је од малигног тумора на мозгу и неопходно јој је лечење у иностранству.

„У питању је живот мале Петре. Њој је потребна наша помоћ и ми смо се потрудили да овим хуманитарним турниром њој помогнемо да што пре оде на лечење", каже Теодора Димчић, ученица из Банатског Новог Села.

Петри је дијагностикована ретка мутација гена и мождани тумор од кога оболевају само деца. Већ је имала операцију у Београду и хемотерапије, али лечење није било делотворно и мора да промени терапију.

„За њу би било најбоље да се лечи једном врстом индивидуалне терапије. Ми смо истраживали доста где би то могло да се спроведе и добили смо потврдан одговор од француске клинике „Густав Руси", да они имају доста искуства са том врстом тумора код деце и да га успешно лече", објашњава Петрина мајка Далиборка Ђорђевић.

За лечење на париској клиници потребно је 240 хиљада евра. Родитељи су покренули акцију прикупљања новца и за сада имају готово пола потребне суме. Највише су им помогле колеге из школе и мештани .

„Учествовали смо на више манифестација, као што су Дани вина у Вршцу, Тракторијада у Банатском Новом Селу. По разним продавницама смо носили кутије за прикупљање хуманитарне помоћи, правили хуманитарне журке", каже Маринел Блаж, директор ОШ „Жарко Зрењанин" у Банатском Новом Селу.

Трогодишњој Петри Ђорђевић потребно је да што пре настави лечење у Француској, зато се хуманитарна акција наставља

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво