Друштвено одговорни средњошколци

Ученици нишких средњих школа, придружили су се акцији НУРДОР-а за прикупљење средстава, за изградњу родитељске куће. Они организују дводневни турнир у малом фудбалу.

Нишки средњошколци прикупили су само од котизације за учеснике турнира у малом фудбалу, више од 150.000 динара. Тај новац намењен је за помоћ НУРДОР-у у изградњи родитељске куће за децу оболелу од рака.

„Интересовање је велико и мене је то чак изненадило. Ми смо се надали у почетку највише 60-ак екипа, међутим пријавило се преко 100 њих. Све средње школе са територије града Ниша су се одазвале нашем позиву и на томе смо им наравно захвални" каже Никола Живановић, заменик председника Ученичког парламента Правно-пословне школе.

У НУРДОР-у кажу да је веома лепо што су се тинејџери самоиницијативно организовали и показали друштвену одговорност.

"Сматрам да управо млади препознају добре идеје и гледају да подрже. Котизација није велика за 5 играча и замену, а поред тога и самим тим што су донирали новац, учинили су и велики корак" наглашава Дана Митровска, чланица НУРДОР-а.

Средњошколци су поред терена и широм града поставили кутије где публика и грађани могу да оставе добровољни прилог и помогну акцију изградње родитељске куће за децу оболелу од рака. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво