Борац са Кошара угостио бившег официра НАТО-а

У Липовцу код Крушевца један помало необичан сусрет и почетак пријатељства: Синиша Јефтић, борац са Кошара, угостио је бившег официра НАТО-а, Норвежанина Кристијана Каша, некадашњег новинара Асошијетед преса, који је у међувремену постао велики борац за права Срба, и чини све како би Норвешка повукла признање Косова.

Пре 20 година били су на супротстављеним странама, на ратом захваћеној територији Косова, а данас у пријатељском ћаскању, за истим столом са истим ставовима о питању српских интереса – Синиша два пута одликован херој са Кошара и Кристијан бивши официр Кфора.

"Ово је братство, ми смо ветерани. Ми знамо шта је борба, како је бити под ватром. У Србији немам непријатеља. Овде сам безбеднији него у Ослу", каже новинар Кристијан Каш.

Истиче да "Норвешка неће бити прва земља која ће повући признање Косова". Верује да би Италија могла то да учини.

"Величанствен је осећај упознати људе попут Кристијана. Има их много, али их ми не препознајемо, али сваки наш држављанин, а има нас пуно по свету, треба да ради на томе, да промовише нашу Србију, да разбијемо ту медијску блокаду да смо варвари дивљаци", сматра Синиша Јефтић, ветеран са Кошара.

Као официр, Кристијан је у информативну службу Кфора дошао 2000. године. Због гранатирања аутобуса "Ниш експреса" и бројних злодела албанских терориста у која се лично уверио, после седам месеци напустио је дужност. Прошлост је, каже, стигла на наплату 2011. када је упознао сестре Масловарић протеране са Косова, којима је Норвешка ускратила политички азил.

"Плакао сам два дана, неки би рекли да су то посттрауматске или психолошке реакције, али ја видим на други начин, видим да је то био Христ који ми је рекао 'сада је твоје време да тражиш опроштај од српског народа... онда могу и други људи после тебе'", рекао је Кристијан Каш.

Синиша наводи да је част упознати таквог човека.

"Таквог човека треба да подржимо. Хвала. У нашој историји је било доста странаца који су нам помагали и били лојалнији него наши Срби", наводи Синиша Јефтић.

Један сусрет два ветерана био је довољан за договор. Убудуће ће се заједнички борити за мир и очување српских интереса.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво