У центру Прокупља отровани напуштени пси

Грађани Прокупља пријавили су јутрос тровање паса у центру града. Непознато лице подметнуло је отров који је убио 15 паса.

Војкан Ристић један је од волонтера који води бригу о напуштеним псима у Прокупљу. Сазнање да их неко трује потресла га је, као и многе грађане Прокупља који су затекли отроване псе у градском парку и на главном шеталишту.

"Јуче ујутру су страдала три пса, три пса су отрована. Ја сам отишао у СУП , пријавио сам све то, рекли су да не могу да реагују јер ја нисам оштећено лице. Јутрос сам такође позвао СУП и детаљније мало образложио ситуацију, рекли су да ће да изађу. Ово што видите сада јесте катастрофа, имате на десетине мртвих паса, имате велику количину отрова који је бачен углавном у главној улици, на шеталишту, где може лако да конзумира неко дете", каже Војкан Ристић, из Прокупља.

"Јако ми је тешко, не знам шта да кажем, не знам ко то ради, не знам какав им је циљ. Уместо тим животињама да помогнемо са храном и са удомљавањем, ми трујемо псе. Јако језиво и јако ми је лоше", наводи Гордана Костадиновић, из Прокупља, а њена суграђанка Биљана Вучетић додаје: "Ако ти можеш да отрујеш једног пса који ти није ништа урадио, како ћеш онда човеку да узвратиш, ако ти једну ружну реч каже. Ово је страшно."

Отров, који је неко ставио у храну, усмртио је 15 паса. На улицама Прокупља налази се више од 60 напуштених животиња.

Отровани пси су били стерилисани, чиповани и пуштени на улицу. У Прокупљу не постоји удружење које би се бринуло о њима, као ни азил где би били смештени.

Полиција је против НН лица поднела кривичну пријаву због тровања паса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво