Проблем превоза деце са инвалидтетом до Центра у Зрењанину

Проблем Дневног центра за децу са сметњама у развоју "Алтернатива" у Зрењанину за сада је решен. Поправљено је возило и запослен возач који ће довозити децу. Поједини родитељи указивали су на тај проблем, а у потрази за решењем обратили су се и нашој Редакцији.

Милан Билбија из Зрењанина  последњих 15 година био је возач. Остао је без посла у фирми која је отишла у стечај, па је ангажовање у Дечјем центру "Алтернатива" у Зрењанину радо прихватио. Осим вожње, на новом послу има и друге обавезе:

"Помажем, она дјеца која иду на рампу, помогнем пратиоцу да их подигнемо горе и да осигурамо појасевима. Отприлике за два сата сва дјеца су ту у Прихватилишту."

Не споре у "Алтернативи" да имају проблема због којих децу не могу редовно да довезу у Зрењанин. Нису радили десетак дана док је тражен возач и поправљан комби.

Пут до Ченте, Меленаца или Златице појединачно није дуг, али током дана се превали раздаљина која је једнака путу од Зрењанина до Чачка.

"Када нам сви корисници долазе отприлике 250 до 300 километара пређе комби свакодневно. Тако да није ни чудо да имамо честе кварове, а нарочито што је комби преправљен, прилагођен потребама наше деце. Ту су додата помагала, безбедносне рампе, преграде, појасеви", објашњава Теодора Лазић из Дневни центар "Алтернатива".

У Центру за социјални рад у Зрењанину који је надлежан за "Алтернативу" наводе да је у току јавна набавка за ново возило, и да у наредних 50 дана треба да буде испоручено.

Дневни боравак има 25 корисника, а тренутно их 10 свакодневно долази захваљујући превозу комбијем, који је једноставно одслужио свој век.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво