Дописништва у Краљеву и Јагодини: Спој младости и искуства

Рад редакције Дописништва уткан је у основе наше телевизије чији 61. рођендан данас обележавамо. После Крагујевца, 1989. године, званично је основано је Дописништво у Краљеву, иако су дописници из тог града извештавали и раније.

На почетку рада, краљевачко Дописништво покривало је територију између Пештери, Горњег Милановца и Крушевца, а први уредник био је Милан Глишовић. Садашњи уредник Немања Јаковљевић - најмлађи је међу шефовима дописништава РТС.

Посао дописника се у великој мери променио у последње три деценије, наглашава Немања, и то пре свега у техничком смислу, начину рада сниматеља, монтажи:

"Колеге се сећају када су на терен ишли носећи опрему тешку и до двадесет килограма, а траке са прилозима аутобусом су слали на емитовање. Међутим, суштина новинарског посла се није променила. Специфичност нашег посла је та што наши суграђани неки начин имају већа и личнија очекивања, а оно што ми радимо они пажљивије прате и оцењују. Али зато у контакту са људима лакше и долазимо до информација и тема о којима извештавамо. Посебно уколико нашим радом заслужимо поверење."

Тимски рад и међусобна подршка доста олакшавају рад Дописништва у Краљеву, наглашава Немања Јаковљевић:

"Данас је нас деветоро свакодневно на терену. И како колеге воле да кажу, овде добро функционише спој младости и искуства."

Колеге из краљевачког дописништва освојили су много награда, извештавали о значајним догађајима, али  су најпоноснији на приче које су подстакле хумане људе да помогну угроженим породицама.

Јагодинско дописништво - једно од најмлађих у систему РТС-а

Јагодинско дописништво је једно од најмлађих - у децембру ће прославити 30. рођендан. Екипе тог Дописништва урадиле су на хиљаде репортажа из Поморавља. Оно по чему га гледаоци препознају и памте су и жива укључења Драгана Марковића и Радослава Николића, који је сада у пензији. 

Дописништво РТС-а у Ужицу - од извештаја и репортажа до заштите белоглавог супа

За непуне три деценије, уиграни тим ужичког Дописништва, сада десеточлани, стигао је и до најудаљенијих места Златиборског округа, преваливши око милион и по киломатера. 

Уз све оно што подразумева дневно извештавање, од трагедија и непогода до успеха и радости, нашли су времена и да се изборе за заштиту белоглавог супа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво