О уметности разговора и хране у ужичком "Рефлектору"

У галерији "Рефлектор" у Ужицу, отворене су самосталне изложбе Нине Миливојевић и Николе Радосављевића, афирмисаних младих уметника рођених у Ужицу.

За прво представљање суграђанима Нина Миливојевић  је за самосталну изложбу изабрала радове који представљају њено истраживање односа према храни, са две нове слике настале након мастер студија.

Миливојевићева је учесница бројних групних изложби широм Србије, а самосталном изложбом се пре Ужица представила у Новом Саду и Београду:

"У цртачком смислу се бавим више стварима које су неког дневничког формата свакодневних утисака, а кроз слике се бавим тиме какав човек има однос према слаткишу, или некој слаткој храни примамљивог изгледа и укуса."

Изложба Николе Радосављевића "Почните да паничите" део је великог циклуса различитих скулптура, видеа и објеката под називом "Морамо да разговарамо", започетог пре четири године уметничком књигом "Света породица".

"Изложба која је премијерно изведена вечерас у галерији ‘Рефлектор’ тиче се покушаја да се успостави дијалог са појединцем и да се детектује место у коме појединац жели да одбрани нека своја лична својства и личне интересе", објашњава Никола. "Изложба је полиптихалног формата, односно састоји се од радова који се могу читати заједно као целина, самим тим креиран је амбијент једног интимног простора, а такође радови се могу читати одвојено и дати су публици на некакво потпуно слободно читање."

И то је пет нових радова дописаних у уметничку књигу "Света породица", излаганој и награђиваној више пута широм света.

Већ 18 награда и признања из области цртежа и графике је иза Николе Радосављевића, који у септембру брани докторску дисертацију. Учествовао је на више од 150 колективних изложби у земљи и иностранству, а приредио је тридесет самосталних.

Године 2016, по избору уредника рубрике магазина "Ел", сврстан је међу 39 најуспешнијих младих људи у земљи у области визуелних уметности. Обе изложбе у галерији "Рефлектор" биће отворене  до краја августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво