На место у вртићу чека 400 најмлађих Новопазараца

Предшколска установа "Младост" у Новом Пазару, која у свом саставу има пет вртића, годинама ни приближно не задовољава потребе града. На место у вртићу чека се више од годину дана, а локална самоуправа, у сарадњи са Министарством просвете, чини све да тај проблем ублажи.

Више од 400 малишана на листи чекања за место у једном од пет вртића Предшколске установе "Младост" у Новом Пазару. Неки су на листи чекања дуже од годину дана.

Предшколска установа "Младост"  може да прими само 35 одсто укупног броја деце чији родитељи испуњавају законске нормативе.

"У току прошле радне године у нашим објектима је било 2.800 деце", истиче  Сабина Хочанин, директор Предшколске установе "Младост". "Тренутно у нашим објектима има близу 1.500 деце. Припремно предшколски програм је, упис је у току, тако да почетком ове радне године очекујемо и већи број него што је био прошле године. Наше групе су бројне изнад норматива. Свака група, поједине групе броје чак и до четрдесеторо деце."

Изградња шестог објекта Предшколске установе "Наше дете" који је у завршној фази омогућиће пријем 150 малишана, а вртић "Наше дете", један од најстаријих објеката, обновиће се од темеља.

"Вртић ‘Наше дете’, где очекујемо велику помоћ Министарства просвете и Светске банке и где смо добили обећање од помоћнице у Министарству просвете Весне Недељковић да је Нови Пазар први на листи приоритета за изградњу новог вртића који тренутно има шест учионица, а добиће шеснаест учионица", наводи Улефета Демовић из Сектора за образовање Града Новог Пазара.

Економска цена у Предшколској установи "Младост" је 3.782 динара, с тим што локална самоуправа финансира 80 одсто трошкова.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво