Нема гужве на Прохору Пчињском

Уочи викенда, на алтернативним граничним прелазима су краћа задржавања. Колеге из Врања запутиле су се до другог граничног прелаза са Северном Македонијом -Прохор Пчињски.

Са ауто-пута искључите се код Врања, после наплатне рампе пратите знак за манастир Прохор Пчињски. Ограничење брзине на овом делу пута је 80 километара на сат, пролазите поред Врања, кроз насељена места, па је на појединим деоницама ограничење од 40 до 60 километара на час. Код села Давидовац скрећете лево. Пут према манастиру и граничном прелазу има кривина, део је рехабилитован, а успутних одморишта је више.

"Пошли смо у Македонију и до манастира, много је лепо овде, па користимо и алтернативни гранични прелаз", наводи Љиљана Савић, из Сурдулице.

"У току сезоне користимо овај овде прелаз, нема гужве, свратимо до Прохора. Лепа је природа и буде одмор неки мали", каже Саша Савић, из Сурдулице.

Од видиковца до манастира Прохор Пчинсјки који је подигнут у 11. веку - 2 километра. До граничног прелаза још 4. Долина Пчиње заштићено је природно добро и уживање је возити овом деоницом. На граници нема гужве, периодично наилазе возила.

"Путујемо из околине Солуна, и због велике гужве на Прешеву одабрали смо Прохор Пчињски. Нисмо путовали када смо ишли надоле, а пут кроз Македонију није лош", каже један возач.

"У туристичкој сезони у дане викенда, обично буде пар стотина возила, а од 1500 до 2000 путника. Радним данима буде и мање", наводи Дејан Тасковић, командир Станице Граничне полиције Прохор Пчињски.

Између Врања и граничног прелаза Прохор Пчињски је 36 километара, путничким возилом стиже се у просеку за 50 минута.

број коментара 0 Пошаљи коментар