Комад "Сестра" нajбољи у театарском програму "Нишвила"

Најбоља представа у театарском програму Нишвил џез фестивала је, по мишљену стручног жирија "Сестра", британске редитељке Џил Гринхауџ, коју је урадила са локалним извођачима, аматерима и професионалцима. Жири оцењује да ова представа помера границе театра.

Награда за најбоље коришћену музику у представи припала је комаду „Жене из Троје" у режији Небојше Брадића.

"То су све аматерке. Можда ће некоме бити чудно да смо поред неких класичних представа, Шекспира, Никите и „Како вам драго" или "Тројанке" која је сјајна представа, наградили комад "Сестра". Сматрали смо да по највише параматера ова представа заслужује награду, по тој инклузивности, повезаности са локалном заједницом, што сматрамо врло значајним", каже Александра Гловацки, чланица жирија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво