Представом "Како вам драго" у режији Никите Миливојевића почиње Театар фестивал у оквиру Нишвила

Представом "Како вам драго", у режији Никите Миливојевића, вечерас почиње Театар фестивал под окриљем Нишвил џез фестивала. За четири дана такмичарског програма наступају ансамбли из седам земаља.

Никита Миливојевић је по многима један од наших најбољих редитеља, у области класичне драме.

Ипак, за премијеру на Нишвилу пред њим је био велики изазов. Заједнички наступ нишког и крушевачког позоришта у продукцији Нишвил фондације и комад Вилијема Шекспира „Како вам драго".

"Имам утисак да нам се баш посрећило и да смо имали једну такву сарадњу пуну неке позитивне енергије и поверења. Мислим да је редитељу јако важно кад му људи верују, али на један начин да га се не плаше", каже редитељ Никита Миливојевић.

Нишка публика вечарас ће моћи да ужива и у комаду "Селебрејшен оф лајф" у извођењу трупе из Норвешке. Реч је представи која обилује великом енергијом и акробатским плесом. Публику ће водити од пешачке зоне до амфитеатра на кеју.

"За мене је као сан што сам дошао овде. Када је наш ансамбл почињао били смо веома инспирисани филмовима Емира Кустурице и музиком Горана Бреговића, а и дан данас користимо те песме у наступима", каже редитељ Пер Спилдра Борг.

Нишвил џез театар постоји већ 3 године. Постао је први амбијентални фестивал, јер се представе играју на 7 локација у граду. Уз то сам фестивал финасира поједине премијере:

"Нишвил по први пут учествује у самој продукцији представе која ће наставити да живи и после самог фестивала. То је врло важно да један фестивал није само презентер, него и да учествује у самом стварању уметничког дела", наводи Маја Митић, уметничка директорка Нишвил џез театра.

Такмичарски део фестивала траје 4 дана и за награде конкурише 11 представа из 7 земаља.

број коментара 0 Пошаљи коментар