Бања Ковиљача све привлачнија гостима

Обнова инфраструктуре, бањских вила и Кур салона допринела је томе да и ове године за одмор и лечење у Бањи Ковиљачи влада велико интересовање не само гостију из Србије, већ и из региона. Велики број туриста у том лечилишту борави и захваљући ваучерима државе.

У Бањи Ковиљачи тренутно се одмара и лечи више од две хиљаде људи. Врхунска медицинска услуга, лековитост воде и блата, али и ваучери државе, кажу гости, разлог су доласка у то лечилиште.

За велику посећеност заслужна су и велика улагања, од оних у путеве, до обнове чувеног Кур салона. Ковиљача је ипак и даље мала за све оне који би да дођу, због чега се ускоро очекује и реконструкција две бањске виле. Годинама затворени и пред урушавањем хотели "Гучево" и "Подриње" добили су нове власнике, а ускоро ће добити и нови изглед.

"Ми се надамо да ће нови власници уложити средства тако да ће се повећати смештајни капацитети у бањи, а бања је сваке године све пунија гостију, и ово нам је на неки начин и била потреба да ови девастирани објекти добију своје титуларе", Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице.

Поред смештајних, у плану су и проширења капацитета у терарапеутском и велнес блоку Специјалне болнице.

"Оно на чему смо радили то је пројекат проширења велнес центра, где ће се добити и два нова базена и сауне и каде и ресторан и све оно што следује једном таквом савременом велнес центру који ће бити највећи на простору Југоисточне Европе и који ће бити на више од четири и по хиљаде квадратних метара", каже Александар Јокић, директор Специјалне болнице за рехабилитацију Бања Ковиљача.

Сви капацитети у Бањи Ковиљачи закупљени су до краја сезоне, а терапеути у Специјалној болници раде у две смене. Велики број туриста допринео је и подизању културног живота на виши ниво, због чега гостима више приоритет није само лечење већ и одмор.

број коментара 0 Пошаљи коментар