Параћин: Лепши живот за Валентину и њену маму

Захваљујући хуманим људима осмогодишња Валентина Милошевић из Параћина и њена мајка после година живота у кући без струје и воде сада су у стану у центру града. Акција доброчинства ујединила је удружења из Параћина и Панчева.

Светло у соби, радни сто, нове патике, књиге, играчке, оно што је за другу децу свакодневица,осмогодишња Вања добила је тек сада. Зато не изненађује осмех и радост са којом нам показује све што је добила.

Мале собе у кући свекра и свекрве где су живеле, јер отац није могао да плаћа алиментацију, Вањина мама Марија не жели да се сећа. Тешко је живети у кући без струје и воде, без сталног запослења због болести, али уз Вањин осмех ,каже,све је лакше.

"Вања има услове значи за учење, за спавање, за играње, све оно што није имала да кажем раније", каже Марија Славковић.

Марија и Вања за помоћ су се обратиле удружењу „Параћин мали град велико срце" које је већ помагало деци. Анимирана је јавност преко друштвених мрежа и помоћ је почела да пристиже. Закупљен је и стан на годину дана у близини школе.

"Тешко је да се људи анимирају поготову што каже један мој пријатељ из удружења буквално свака шеста седма кућа има неку Вању, а Вањи је и више него била потребна помоћ", наводи Елвин Станковић Дуца из Удружења "Параћин мали град велико срце".

Хуманој мисији прикључило се и новоосновано удружење "Огњиште" из Панчева.

"Кад удружимо средства из Параћина и Панчева за годину дана ће бити решено питање стамбено и још плус годину дана ће имати плаћене рачуне", каже Славко Радојчић из Удружења "Огњиште" из Параћина.

Вања и Марија започеле су ново поглавље у свом животу. Од јесени Марија очекује и решење о дечијем додатку, нада се било каквом послу. Сада ће ипак све бити лакше, јер су у стану који има све што им је потребно за пристојан живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво