Нова плажа на Милешевки у Пријепољу

Не желећи више да чекају изградњу градског базена, или да путују до десетак километара удаљене плаже на Лиму, мештани пријепољског насеља Вакуф су недавно, на реци Милешевки, која се улива у Лим, сами уредили простор, саградили малу брану и направили купалиште.

Река која стиже са падина Јадовника па се, измичући клисури, надомак града светлуца на сунцу, извор је дечје радости. Јул је, и претопло, а њима, готово под прозорима - купалиште.

"Дођемо, кад изађе прво сунце, онда се купамо, неки оду кући, па додју опет, касније, а иначе смо сви ту по цео дан", каже Хана Цекић.

"Скачемо, пливамо, ронимо, истражујемо нешто док ронимо и тако", додаје Фарук Бјелак.

"Ту смо ми правили исто овако, само од камења, али је сад ово лепше и сигурније", каже Армин Бјелак.

Једноставна брана, формирала је невелико језеро, довољно за купање и освежење, а њени градитељи, житељи су насеља крај Милешевке. Очистили су речно корито, прикупили новац, подигли уставу, и направили градско купалиште.

"И ми старији овдје поред ријеке, лепо, расхладе се и људи од 40-50 година, не само дјеца...увјек је неко ту, углавном наша су дјеца фина, јако послушна и нема, нема проблема", задовољан је Кемал Нуковић.

Ускоро почиње и реконструкција Милешевске - улице уз реку - и овде очекују да нова канализациона мрежа буде већег капацитета, како би се прикупиле и отпадне воде два узвода насеља - Непек и Томовина.

Тада ће Милешевка у овом делу свог тока, бити потпуно безбедна за купање, иако ни до сада, како кажу они који у реци већ годинама уживају, проблема није било.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво