Почела изградња водовода у Дољевцу

У општини Дољевац почела је доградња система водоснабдевања "Пуста река", уз подршку ЕУ. Тиме ће бити решени проблеми са водом за пиће у неколико села те општине.

Чесма крај млина, иначе у приватном власништву, са које се већина житеља Малошишта снабдева пијаћом водом, једина је чесма са исправном водом за пиће у том селу, уколико се изузме неколико кућа до којих стиже планинска вода.

Доградњом система за водоснабдевање у дољеваччкој општини сеоске водоводе са неисправном водом замениће нови водовод који ће бити повезан са бојничким и нишким градским водоводом, и тако обезбедити чисту пијаћу воду за око 5000 људи.

"Решићемо Клисуру, Малошиште и Кнежицу овим, а онда идемо ка белотиначком воду који вуче из нишког водовода да прикачимо на наш водосистем", каже Горан Љубић, председник општине Дољевац.

У изградњу и умрежавање два и по километра водовода ЕУ уложила је 150, а општина Дољевац 120 хиљада евра. А први пут чиста пијаћа вода уопште у домовима у овом селу потећи ће, како се планира, већ крајем године.

"Мислим да ће бити празник за грађане Малошишта, и то је рак рана, тема свих тема у селу - пијаћа вода", наводи Зоран Станојевић, председник МЗ Малошиште.

Око изградње секундарне мреже овде не очекују проблеме, ни кад су у питању средства, нити потребна документација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво