Догађаји из лова преточени у књигу

Друга промоција другог допуњеног издања књиге "Из ловачке бележнице" одржана је у Сремској Митровици. Аутор је новинар и ловац Радомир Витановић. Он је имао намеру да своје ловачко искуство и трикове преточи у речи. Књига је намењена свима, али највише онима који се баве ловом.

После 21 годину 88 ловачких прича преточено је у другу књигу аутора Радомира Витановића, новинара и ловца. Књига садржи 120 оригиналних фотографија сакупљаних током пола века бављења ловом а носи назив "Из ловачке бележнице".

"Ова друга ловачка бележница је обухватила пола века мог лова, то је више од 50 године, то је време које не може да сеопише колико је било лепо то време проведено у природи проведено са пријатељима у некој кафаници или код неког друга у дворишту или кад смо гледали псе како трче како траже дивљач у пољу. Иначе само да вама кажем да од почетка лова, кад сам почео да ловим до дана данашњег ловим са ловачким псима, нисам навикао да ловим фазана без пса", каже Радомир Витановић, аутор књиге "Из ловачке бележнице".

Део своје колекције уловљених животиња аутор је донирао Прехрамбено-шумарској и хемијској школи у Сремској Митровици, а по речима рецезента књиге развој једног ловца примећен је кроз приче.

"Са великим задовољством сам прихватио да будем рецензент приче из којих се јасно видиједан развој самог ловца, који је био пасионирани ловац и постао заљзбљеник у природу и види се његов однос према природи, према дивљачи", каже Александар Ћеранић, рецезент.

Књига се може набавити на промоцијама док је прва наредна планирана у Сомбору.

број коментара 0 Пошаљи коментар