Бебе уживале у представи у суботичком позоришту

У Дечјем позоришту у Суботици протеклог викенда премијерно је изведена представа „Причалице". То не би било ништа необично за суботички театар за најмлађе да није реч о представи за бебе.

Бебе су најпре научиле да на рукама и ногама имају по пет прстића. То је део интерактивне представе осмишљене да најмлађи кроз игру и понављање стекну основна сазнања о себи и окружењу.

"Презадовољан сам игром мојих колега, али сам још задовољнији реакцијом деце, пошто су деца стварно учествовала у читавој причи и интерактивно се са нама играла", каже Бранислав Трифковић, глумац и  редитељ представе "Причалице".

Комад је инспирисан књигом "Логопедове песмице за проговарање" суботичких логопеда Данијеле Родић и Драгане Џенопољац које су је написале да би потпомогле све касније дечје проговарање.

"Желели смо да на овај начин промовишемо нашу струку, али и да помогнемо родитељима да покажемо како да стимулишу проговарање код деце и говорно-језички развој уопште", објашњава логопед Драгана Џенопољац.

Представа заслужује највишу оцену, кажу родитељи, јер нико није заплакао, ни заспао. Забавну и корисну представу, по свему судећи, очекује дуг век пред најстрожом и најискренијом публиком.

број коментара 0 Пошаљи коментар