Аутомобил паркирај, околину сачувај у Суботици

Удружење паркиралишта Србије, уз подршку Министарства заштите животне средине и Привредне коморе Србије води кампању "Аутомобил паркирај, околину сачувај".

Еколошки караван посетио је север Србије, где је бицикл омиљено средство превоза:

Суботица је пример добре праксе у управљају паркинзима и организовању градског система за најам бицикала, место у коме грађани одлично разумеју циљеве ове акције, истиче председник Удружења.

"Препознали смо тај моменат да је неопходно развијати алтернативне видове превоза", каже Раденко Вуковић, председник Удружења паркиралишта Србије. "Ту се пре свега мисли на употребу јавног градског превоза, пешачење, бициклизам и употребу електричних аутомобила."

Градски систем "СУ Бајк" којим управља Јавно предузеће "Паркинг" ради већ осму годину, има више од 800 регистрованих корисника, а бицикл се се за 100 динара дневно може изнајмити на пет локација у граду:

Радослав Вукелић, секретар Секретаријата за комуналне послове Града Суботице] "У овој години, програмом пословања јавног предузећа предвиђено је обнављање и допуна бицикала на станицама у износу од милион динара", најављује Радослав Вукелић, секретар Секретаријата за комуналне послове Града Суботице

Прекограничним  пројектом са два суседна мађарска насеља, Суботица до краја године треба да, уз постојећих четрдесет километара, добије још осам километара бициклистичких стаза и планску документацију за још 22 километра.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво